Jadłospis
Jadłospis od 03.11. 20r-do 06.11.20r
Wtorek: 03.11.20r
I Kapuśniak (1,7) z kiełbasą i ziemniakami , chleb(1)
II Pyzy z sosem pieczarkowym (1,5) , papryka czerwona
III Kompot, owoc
Środa: 04.11.20r
I Zupa włoska z kaszą manną i zieloną pietruszką (1.7)
II Piersi z kurczaka panierowane (1,2) , ziemniaki z koperkiem , surówka z czerwonej kapusty z jogurtem greckim (5)
III Kompot, owoc
Czwartek: 05.11.20r
I Brokułowa (1,5,7) z makaronem (1)
II Gulasz z szynki (1,5) z kaszą kuskus (1) , ogórek kiszony
III Kompot, owoc
Piątek: 06.11.20r
I Barszcz zabielany (1,5,7) z ziemniakami ,chleb (1)
II Krokiety (1,2,5) z kapustą i pieczarkami (5)
III Kompot , owoc
W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.