Jadłospis

 Jadłospis od 22.10.18r. - do 26.10.18r.

 Poniedziałek 22.10.18r.

I Kapuśniak ( 1,7) z kiełbasą i ziemniakami, chleb (1)

II Pyzy z mięsem (1,5), marchewka

III Herbata z miodem i cytryną, jabłko

 Wtorek 23.10.18r.

I Kalafiorowa (1,5,7) z makaronem (1)

II Filety rybne Miruna (3) po grecku (7), ziemniaki

III Kompot, sok owocowy

 Środa 24.10.18r.

 I Pieczarkowa (1,5,7) z lanym ciastem (1,2)

II Gulasz z szynki (1,5 ) z kasza gryczana (1,5), mizeria z ogórków i pomidorów z cebulką i olejem

III Kompot, śliwki

 Czwartek 25.10.18r.

I Koperkowa (1,5,7) z makaronem (1)

II Placki drobiowe (1,2,5 ), ziemniaki, sałata lodowa z papryką i sosem winegret (8)

III Kompot, banany

 Piątek 26.10.18r.

 I Ogórkowa (1,5,7) z ziemniakami, chleb (1)

II Ryż z polewą truskawkową (5)

III Kompot, drożdżówka z jabłkiem (1,2,5)


W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.