Jadłospis

  Jadłospis od 19.02.18 r. -  do 23.02.18 r.

 Poniedziałek 19. 02.18 r.

 I Kapuśniak (1,7) z ziemniakami i kiełbasą, chleb(1)

II Jajo (2) z ziemniakami i marchewka z groszkiem (1,5)

III Herbata z miodem i cytryną, pomarańcza

 Wtorek 20.02.18 r.

I Fasolowa (1,5,7) z makaronem (1), chleb (1)

II Gulasz z indyka (1,5), z kaszą jęczmienną (1,5), ćwikła

III Kompot, gruszka

 Środa 21.02.18 r.

I Kminkowa (1,5,7) z ryżem

II Filety z kurczaka panierowane (1,2,5), z ziemniakami i surówka z marchwi i jabłek z żurawiną (5)

III Kompot, sok owocowy

 Czwartek 22.02.18 r.

I Krupnik (1,5,7) z ziemniakami, chleb (1)

II Makaron świderki trzy kolory (1) z mięsem i warzywami (1,5)

III Kompot, banan

 Piątek 23.02.18 r.

I Pieczarkowa(1,5,7) z makaronem (1), chleb (1)

II Filety rybne Miruna (1,2,3,5) po grecku (7), ziemniaki

III Kompot, jabłko


W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.