Jadłospis

Jadłospis od 10.12.18r. - do 14.12.18r.

 Poniedziałek 10.12.18r.

I Wiejska (1,7) z ziemniakami, chleb (1)

II Makaron pióra(1), z sosem Napoli (1,5) i serem żółtym(5)

III Herbata z miodem i cytryną, jabłka

 Wtorek 11.12.18r.

I Koperkowa (1,5,7) z lanym ciastem(1,2)

II Gulasz z szynki (1,5 ) z kaszą gryczaną (1), ćwikła

III Kompot, mandarynka

 Środa 12.12.18r

 I Pomidorowa (1,5,7) z ryżem

II Kotlet mielony (1,2,5), ziemniaki, kapusta zasmażana

III Kompot

 Czwartek 13.12.18r

 I Rosół (7) z makaronem (1)

 II Udko z kurczaka panierowane (1,2), ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem i sosem winegret (8)

III Kompot, kiwi

 

 Piątek 14.12.18r

 I Fasolowa (1,5,7) z makaronem (1), chleb (1)

II Jajo (2) w sosie chrzanowym (1,5), ziemniaki, surówka z marchwi i jabłek z jogurtem greckim (5)

III Kompot, sok owocowy

Jadłospis od 10.12.18r. - do 14.12.18r.

 Poniedziałek 10.12.18r.

I Wiejska (1,7) z ziemniakami, chleb (1)

II Makaron pióra(1), z sosem Napoli (1,5) i serem żółtym(5)

III Herbata z miodem i cytryną, jabłka

 Wtorek 11.12.18r.

I Koperkowa (1,5,7) z lanym ciastem(1,2)

II Gulasz z szynki (1,5 ) z kaszą gryczaną (1), ćwikła

III Kompot, mandarynka

 Środa 12.12.18r

 I Pomidorowa (1,5,7) z ryżem

II Kotlet mielony (1,2,5), ziemniaki, kapusta zasmażana

III Kompot

 Czwartek 13.12.18r

 I Rosół (7) z makaronem (1)

 II Udko z kurczaka panierowane (1,2), ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem i sosem winegret (8)

III Kompot, kiwi

 

 Piątek 14.12.18r

 I Fasolowa (1,5,7) z makaronem (1), chleb (1)

II Jajo (2) w sosie chrzanowym (1,5), ziemniaki, surówka z marchwi i jabłek z jogurtem greckim (5)

III Kompot, sok owocowy


W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.