Jadłospis

 Jadłospis od 18.06.18r. -do 21.06.18r.

 Poniedziałek 18.06.18r.

I Grochowa (7) z makaronem, chleb (1)

II Pierogi ruskie( 1,5), kefir (5)

III Herbata z miodem i cytryną

 Wtorek 19.06.18r.

I Kminkowa (1,5,7) z lanym ciastem (1,2)

II Kotlet mielony (1,2,5) z, ziemniaki młode, kapusta zasmażana młoda (1,5)

III Kompot, nektarynka

 Środa 20.06.18r

 I Krupnik (1,5,7) z ziemniakami, chleb (1)

II Makaron świderki (1) z białym serem (5) i szpinakiem (5)

III Herbata z cytryną, brzoskwinia

 Czwartek 21.06.18r

I Pomidorowa (1,5,7) z makaronem (1)

II Bitki w sosie własnym(1,5), ziemniaki młode, mizeria z ogórków i pomidorów z cebulką i olejem

III Kompot, sok owocowy


W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.