Jadłospis

Jadłospis od 20.11.17r. - do 24.11.17r.

Poniedziałek 20.11.17r.

I Pieczarkowa (1,5,7) z makaronem(1), chleb(1)

II Jajo(2) ziemniaki, marchewka z groszkiem(1,5)

III Herbata z miodem i cytryną, sok owocowy

Wtorek 21.11.17r.

I Jarzynowa (1,5,7) z ziemniakami, chleb(1)

II Klopsy mięsne (1,2,5) w sosie borowikowym (1,5) z kaszą kuskus(1,5), surówka z białej kapusty i marchwi

III Kompot

Środa 22.11.17r.

I Kalafiorowa (1,5,7) z makaronem(1)

II Piersi z kurczaka panierowane (1,2,5), ziemniaki, sałata zielona z jogurtem greckim(5)

III Kompot, jabłka

Czwartek 23.11.17r.

I Koperkowa (1,5,7) z lanym ciastem (1,2)

II Kotlet mielony (1,2,5), ziemniaki, kapusta zasmażana

III Kompot, mandarynka

Piątek 24.11.17r.

I Fasolowa (1,5,7) z ziemniakami, chleb(1)

II Makaron (1) z białym serem(5) i szpinakiem

III Kompot, banany


W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.