Jadłospis

 

     

          

Jadłospis od 26.10. 20r-do 30.10.20r

   Poniedziałek : 26.10.20r

 I  Pieczarkowa(1,5,7 ) z lanym ciastem (1,2) i zielona pietruszka

 II  Pyzy z mięsem (1,5) , surówka z marchwi i jabłek z brzoskwiniami (5)

 III  herbata z miodem i cytryną , owoc

    Wtorek: 27.10.20r

I   Jarzynowa (1,5, 7) z ziemniakami i zielona pietruszką

II  Piersi z kurczaka z warzywami (1,5,7) , kasza gryczana na sypko (1) , sałatka z ogórków kiszonych z kukurydzą

III  Kompot, owoc

    Środa: 28.10.20r

I Kminkowa (1,5,7) z makaronem (1) i zieloną pietruszką

II Filety rybne Miruna (3), panierowane (1,2,5) , ziemniaki z koperkiem , surówka z kapusty kiszonej

III Kompot, owoc

     Czwartek: 29.10.20r

I  Pomidorowa (1,5,7) z ryżem i zielona pietruszka

II  Zraz mielony z łopatki (1,2,5), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z sosem Łzatziki (5)

III  Kompot, owoc

         Piątek: 30.10.20r

I  Fasolowa (1,5,7) z makaronem (1),chleb (1)

II  Ryż z polewą truskawkową (5)

III  Kompot , owoc , sok warzywno-owocowy

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

 

Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.