Jadłospis

                     

Jadłospis od 27.01. 20r-do 31.01.20r

     Poniedziałek 27.01.20r

I  Kalafiorowa (1,5,7) z makaronem (1)

II  Kluski śląskie (1) z sosem mięsnym (1,5) , surówka z marchewki z chrzanem i jogurtem greckim (5)

III  Herbata z cytryną , pomarańcza

        Wtorek 28.01.20r

I  Lane ciasto (1,2) na rosole (7)

II  Filety z kurczaka panierowane (1,2,5) , ziemniaki , surówka z kapusty pekińskiej (5)

III  Kompot

         Środa 29.01.20r

I   Krupnik (1,5,7) z ziemniakami , chleb (1)

II  Makaron pióra (1) z indykiem , szpinakiem i serem Feta (1,5)

III   Kompot, banany  

        Czwartek 30.01.20r

I   Pomidorowa (1,5,7) z ryżem

II   Zraz mielony z (1,2,5) z łopatki , ziemniaki , fasolka szparagowa (1,5)

III  Kompot, jabłka

         Piątek 31.01.20r

I  Barszcz ukraiński (1,5,7) z ziemniakami , chleb (1)

II  Racuchy (1,2,5) z jabłkami

III  Kompot ,jogurt owocowy (5)

W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

 

Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.