Jadłospis

Jadłospis od 21.05.18r. -do 25.05.18r.

 Poniedziałek 21.05.18r.

I Kapuśniak (1,5,7) z ziemniakami i kiełbasą, chleb (1)

II Jajo (2) z ziemniakami, marchewka z groszkiem(1,5)

III Herbata z miodem i cytryną, jabłka

 Wtorek 22.05.18r.

I Kminkowa (1,5,7) z lanym ciastem (1,2)

II Pulpety (1,2,5) w sosie pomidorowym(1,5) z kaszą jęczmienna (1,5), mizeria z ogórków i pomidorów z cebulką i olejem

III Kompot, sok owocowy

 Środa 23.05.18r

 I Rosół ( 7) z makaronem (1)

II Udko z kurczaka panierowane(1,2,5), ziemniaki, sałata zielona z jogurtem, greckim(5)

III Kompot, mandarynka

 Czwartek 24.05.18r

I Brokułowa (1,5, 7) z makaronem (1)

II Filety z kurczaka panierowane(1,5), ziemniaki, surówka z marchwi i jabłek z żurawiną i jogurtem greckim(5)

III Kompot, serek Danio (5)

 Piątek 25.05.18r

I Jarzynowa(1,5,7) z ziemniakami, chleb (1)

II Ryż z polewą truskawkową (5)

III Kompot, banany


W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.