Jadłospis

Jadłospis od 25.03.19r. - do 29.03.19r.

 Poniedziałek 25.03.19r.

 I Krupnik (1,5,7) z ziemniakami, chleb (1)

II Łazanki z kapustą i boczkiem (1,5)

III Herbata z miodem i cytryną, kiwi

 Wtorek 26.03.19r.

I Ogórkowa (1,5,7) z ziemniakami, chleb (1)

II Zrazy gotowane (1,2,5) w sosie borowikowym (1,5) z kaszą kuskus (1), surówka z selera z brzoskwiniami i żurawiną z jogurtem greckim(5)

II Kompot

 Środa 27.03.19r

 I Brokułowa (1,5,7) z ryżem

II Kotlet schabowy panierowany(1,2,5), ziemniaki, sałata lodowa z papryką i sosem winegret(8)

III Kompot, jabłko

 Czwartek 28.03.19r.

 I Lane ciasto na rosole (1,2,7)

 II Potrawka z kurczaka (1,5) w jarzynach (7) z ziemniakami

 III Kompot, gruszka

 

 Piątek 29.03.19r.

 I Pieczarkowa (1,5,7) z makaronem (1)

II Filety rybne Miruna panierowane (1,2,3,5), ziemniaki, surówka z kiszonek kapusty

III Kompot


W procesie produkcyjnym stosowane są przyprawy zioła i produkty w których mogą wystąpić śladowe ilości substancji mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Cyfry 1,2,3,4 ………oznaczają alergen występujący w potrawie.